ADIJO VLOŽKI, POZDRAVLJENE HLAČKE ALI KO SPLOH NE VEŠ, DA IMAŠ MENSTRUACIJO

29. marec 2021

Na kaj pomisliš, ko slišiš besedo “menstruacija”? Na nekaj pozitivnega ali negativnega?

Menstruacija ima (žal) za veliko punc in žensk še zmeraj negativen prizvok. Verjamem, da te boli. In vem, da si tiste dni mogoče brez energije, tvoja čustva pa so prava mala loterija počutja. Zavedam se, da je včasih res zoprno in, bodimo odkrite, tudi nerodno ali popacano.

Neprestano menjavanje vložkov in vnetja, ki nastajejo zaradi le-teh; strah, da bi se tudi tvoja posteljnina obarvala v rdeče (zakaj mora največ priteči ravno ponoči? :S) ter neprijeten občutek, ko se spomniš, da imaš ravno jutri jogo – ti pa … krvaviš kot nora. In kar naenkrat se ti svet zdi tako zelo težak. In se sprašuješ, zakaj za vraga teh problemov nimajo tudi moški 😀

Si že pomislila kdaj, koliko denarja zapraviš za vložke in tampone? Raziskave kažejo, da naj bi ženska v rodni dobi porabila krepko več kot 2.000 eur za nakup vložkov in tamponov. Si ob tej številki prebledela? Verjamem, mi smo tudi.

Sedaj pa naj ti postavim še eno vprašanje: ali veš, da je menstruacija zelo boleča tudi za okolje? Okoljske analize kažejo, da je za popolno razgradnjo klasičnega tampona potrebnih kar 450 let. In če ti povemo, da v celem življenju porabiš okoli 11.000 vložkov in tamponov, je matematika več kot očitna: vpliv na okolje je žal izrazito negativen.

Sem te že predramila?😀 No, na tem mestu pridemo na vrsto MI. BOODI FINOO ima namreč dovolj tega, da menstruacija pušča sled še dolgo po tistih dneh v mesecu. Prav zaradi vseh zgoraj opisanih razlogov smo oblikovali PRALNE MENSTRUALNE HLAČKE, ki ti prinašajo svežino, svobodo in udobje - tudi in predvsem v tistih dneh v mesecu.

Iz česa so hlačke narejene in kako sploh delujejo?

  • Hlačke so narejene iz naprednih materialov, nato pa zavite v nežen organski bombaž.
    Prav zaradi te kombinacije nudijo varno in učinkovito alternativo vsem vložkom in tamponom
  • So supervpojne, saj vpijejo od 3 - 4 vložke in zagotavljajo suh občutek tudi do 12 ur
  • So popolnoma organske, kar pomeni le eno: adijo vnetja in dobrodošlo udobje
  • Pametna tehnologija nevtralizira vonj, nepropustna plast pa ujame prav vsako kapljico krvi

Za kaj vse lahko uporabljam hlačke boodifinoo?

Naj te razveselimo z dejstvom, da so naše hlačke MULTIFUNKCIONALNE in jim je čisto vseeno, kaj vpijajo. Kri, beli tok ali kapljice urina - narejene so za različne situacije, ki se lahko pripetijo čisto vsaki izmed nas.

Te vložki ovirajo pri športnih aktivnostih? Z našimi hlačkami je teh težav konec! Nič več lovljenja vložka med fitnesom ali drgnjenja vložka med tekom – tudi intimno zdravje ti bo še kako hvaležno😊

Te skrbi, kdaj boš dobila prvo menstruacijo? Ti je nerodno ob menjavanju vložkov med poukom? Te "psihira”, da se boš morala zaradi menstruacije odpovedati raznim aktivnostim? Hlačke boodfinoo mislijo tudi nate, saj so, zaradi tega, ker so videti kot povsem navadne hlačke, posebej vzpodbudne predvsem za mlada dekleta. To pa pomeni le eno: nič več nepotrebnega stresa in skrbi med poukom ter izven njega 😊

Kako hlačke sploh uporabljam in vzdržujem?

Hlačke so tako zelo nezahtevne, da ti bo žal, ker jih nisi imela že prej😀

  • Po uporabi (torej, ko preteče 12 ur) jih takoj splakneš s hladno vodo. Pomembno je, da jih ne namakaš ampak spiraš, dokler iz hlačk ne priteče čista voda.
  • Operi na 30 stopinj (takoj ali pozneje).
  • Obesi in pusti, da se posušijo.

POMEMBNO: Pozabi na razne mehčalce, sušilce in likalnike, saj lahko oslabijo supermoč hlačk.

Hlačke Boodifinoo so ustvarjene za to, da se tudi v tistih dneh počutiš naravnost čudovito. Ker so narejene iz naravnih materialov, boš poleg koristi za lastno telo (manjše tveganje za nastanek okužb), pozitivno vplivala tudi na naš planet. In če to še ni dovolj, pomisli, kaj vse si boš lahko kupila (ali kam boš lahko vse šla) s privarčevanim denarjem od vložkov in tamponov😀

Adijo vložki, pozdravljene hlačke!